duminică, 31 ianuarie 2010

natural sau sintetic?

Nu'mi statea deloc mintea la invatat ( maine la 8 am examen la Infa' ) asa ca am intrat sa citesc presa - ca in fiecare dimineata - si am gasit intr'un ziar romanesc ( ala cu fata de la pagina 5 ) un comment dat de catre un "baietas" , ceva ce mi'a sarit in ochi:).
Mi'am mai bagat eu coada un pic si a iesit cam asta : "Asa cum nu cumperi vaca pentru un pahar cu lapte , nici laptele din soia nu'i ca laptele de vaca".
E cam metaforic dar merge . In timp ce savuram un biscuite cu ciocolata ramas de aseara ma gandeam la semnificatia acelei vorbe , de duh'neste in mintea mea si acum:).
Parerea mea e ca asta era cam misogin si le considera pe femei vaci' ; apai partea cu mulsul e cam ambigua (nu cred insa ca le lasa gravide si dupa le sugea laptele din mameloane). Cred ca s'a referit la faptul ca femeile intai te indulcesc cu un lapte bun asa pentru prima oara , ca la droguri prima mostra e gratis , apoi o sa iti dea din ce in ce mai putin pana cand o sa ajungi sa te duci pe centura unde soia difera , depinde cati bani ai sa investesti in cultura . Si cu soia asta e cam naspa pentru ca daca prinzi o cultura din aia in an de seceta te'ai lins pe bot , poti sa astepti tu sa ii dai cu ierbicid vreme de un ceas si organul nu o sa te ajute...
Oricum , comparatia de la final face toata "vorba" ; partea in care e mult mai dulce laptele de vaca decat ala sintetic. In final treaba e sa'ti imprastii samanta fie ea pe o cultura de soia fie direct pe o vaca iar daca n'ai cum atunci spor la solo'ar.
Salve , ca la noi pe nicaieri.

marți, 26 ianuarie 2010

Winter Session:)

Iarna'i grea omatu' mare , semne bune anul n'are - spunea un prietenash' din copilarie :).
Pana acum ne vaitam in fiecare an , "o dar nu ninge si la noi , off , ce noroc pe capul alora din Alaska " si acum ne'a dat mai baiete zapada sa ne saturam si frig sa ne degere muianele ; Ce vorbesti ma' ieri am zis ca nu mai ajung acasa . Am inteles ca e frig dar ieri pur si simplu eram inghetat ca un aliment ce se pune in cozonac. ( app. am vazut ieri unu' ce semana cu o inima , era pe strada asa frumos ornat cu zapada si stropit cu "sirop" galben. :D ) .
Si cum un necaz nu vine niciodata singur , a inceput si sesiunea ...
punctele de suspensie isi au rostul si bat in cuie un singur gand " fmm cat am de invatat".
Te apuca groaza cand te uiti asa prin cursuri ( daca le ai ) ; eu nu m'am speriat ca aveam decat vreo 3 , alea le am alea le invat ( citesc fara voce , ca ascult muzica si ma uit pe hi5 si astept asa cu nerabdare sa ma bage cineva in seama pe mess ! aviz , potentialilor conversatori. ).
Oricum maine am examen la TGD ( teoria generala a dreptului ) , dupa parerea mea cea mai saracie materie , pentru ca dupa ce ca zici s'au adunat cele mai grele cuvinte din DEX , mai ni le'a predat si cu prescurtari , ca deh cate 7 pagini poti sa scrii intr'un curs ?
Ma apuca groaza si eu ma apuc de altceva , ca n'am chef sa invat. Poate o sa ma duca si pe mine capu' sa zic vreo cateva vorbe grele sa le inmoi inimile dragelor cadre didactice care ma vor asista ! Folosesc si eu cea mai la moda vorba pe vremea asta " Doamne ajuta sa'l iau si pe asta"
Hai salve, Ca la noi ... pe nicaieri.

marți, 5 ianuarie 2010

noua zece

Iata-ca mi'a amintit o prietena ca am si eu blog si am zis sa o mai ard la bec pe aici si sa imi mai dau cu parerea despre tot ce imi vine in cap:).
Anul trecut , am avut si zapada -suuuuper am zis si eu pana m'a pus tata sa strang zapada cu o saracie de lopata care era si rupta pe jumate ( ma luptam cu morile de vant pe timp de vant ) apoi cand sa ma bucur ca am scapat ... mi'a spus : " bravo alex , sunt mandru de tine ... si asa nu faci nimic in casa dute si sparge si gheata !" - oficial imi bagasem toata scula cu care lucrasem pana atunci in ea de zapada si in el de anotimp si in toti turturii care zambeau amenintator la mine . Si potaile alea de caini zici ca stiau ma , isi facea nevoie in chiar unde aruncam eu zapada , ii durea la banana si pe mine la rinichi :D' .
Cand sa zic si eu ca am scapat , ca a venit 2010 in stil de toamna asa , se porneste o rafala de ninsoare ... mamaaa cand am vazut mi'am pus mainile in cap ; (al doilea gand a fost unde sa ascund lopata ! ) vorba aia ninge un pic , se potoleste o leaca , mai se topeste dar si pleaca .
Nu mai zic de toate preturile care au explodat mai ceva ca de Revelion la noi in sate pe acolo pe la Contesti (strejnic) ... s'a facut biletul 1,5 ron tigarile 10 ron pachetu' ( asa da ! ) , pana si carnea s'a scumpit - aviz celor care le zic celorlalti sa le'o pape'.
Mai scriu si maine daca am timp , va salut cu cusur -salve
Ca la noi pe nicaieri.